Apple Watch este un ajutor foarte bun atunci cand vrei sa faci fitness, poate sa monitorizeze rezultatele antrenamentelor tale zilnice, iti poate arata starea ta de sanatate, dar cu noul WatchOS 7 care se va lansa in toamna, el va fi capabil sa iti arate o imagine a starii tale fizice si cardiovasculare, iar daca este ajutat de un medic, poate sa iti spuna probleme grave de sanatate. Mobilitatea fiecarui om este un indicator bun al sanatatii, dar atunci cand ea scade  poate fi afectat de boli sau vatamari. 

Unul dintre cei mai buni medici spune ca daca cel mai bun lucru pe care pot medicii sa il faca este imbunatatirea capacitatii functionale, a mobilitatii. Pentru a se imbunatati mobilitatea exista mai multe aspecte sau metode, cum ar fi cresterea nivelului de activitate. Apple Watch va folosi senzori de miscare, accelerometrul, giroscop, algoritmi avansati, iar toate acesta se pot sincroniza cu mobilitatea. Apple Watch poate sa masoare cat de repede poti sa urci scari, cat de repede le cobori, cat de departe ajungi cand mergi timp de 6 minute. Alti factori ce se pot masura mai sunt lungimea pasului si mersul, doar ca acestea se pot vedea de pe Iphone cand va rula IOS 14. Aceste informatii vor aparea intr-o noua sectiune numita Mobilitate a aplicatiei de Sanatate. 

Unele teste, precum cel de 6 minute de mers pe jos, necesita o evaluare, o analiza decatre medicii de la o clinica, spital sau laborator. La un alt test, precum cel de masurare a oxigenului, pacientul trebuie sa poarte o masca in timp ce alearga pe banda sau foloseste bicicleta. Apple Watch nu va cere niciun efort suplimentar pentru a masura mobilitatea. 

Un medic spune ca accelerometrul si senzorii PPG care sunt incorporati in Apple Watch sunt capabil sa capteze toate testele medicale si ca nu trebuie sa le privim ca niste inlocuitori. El mai spune ca este foarte benefic sa monitorizeze valorile multor oameni fara sa fie nevoie de echipamente complexe. Valorile care apar in aplicatia Sanatate este posibil sa nu insemne atat de mult, dar atunci cand ele sunt monitorizate in timp si primeste si ajutorul unui medic, ele pot sa ofere un feedback foarte bun despre modul in care raspunzi la tratamente, medicamente sau chirurgie. Este capabil sa avertizeze oamenii atunci cand au probleme serioase de sanatate. Alti factori care pot duce la scaderea mobilitatii sunt anemie, boli pulmonare sau astm. 

Acestea fiind spuse, Apple Watch nu este doar un ajutor foarte bun in afisarea rezultatelor antrenamentelor tale, dar mai este si un ajutor in monitorizarea starii tale de sanatate, iar cu ajutorul unui medic poate sa ofere informatii relevante cu privire la sanatatea ta.