In cazul in care nu sti povestea lacului monstru din Canada trebuie sa o afli. Doi frati a vazut ca ceva se ondula pe mijlocul lacului Okanagan in forma de sarpe si erau siguri ca este Ogopogo care este o creatura misterioasa de lac. Daca vei merge vreodata acolo sigur vei auzi despre aceasta poveste. Aceasta creatura a fost descrisa ca avand cap de sarpe, cal sau oaie cu pielea verde sau neagra. Desenele arata aceasta creatura ca fiind un dragon de apa.

Astfel, Ogopogo ia forma unor desene, ca o statuie de 15 metri si mascota echipei WHL de hochei si este prezenta si sub forma de jucarii de plus la magazinele de suveniruri. Dar in ceea ce priveste existenta sa, nimeni nu poate sa spune nimic, ca este real sau nu. 

In 1980 s-a oferit 1 milion de dolari pentru a se afla daca exista Ogopogo. Greenpeace a spus ca este o creatura pe cale de disparitie. 

Adevarul despre acest Ogopogo este ca nu este altceva decat o cultura si 16% dintre britanici cred in continuare in ea si totul a pornit de la o comunicare gresita de la primi colonistii canadieni si a locuitorilor orginali din Valea Okanaganului. Nu este un monstru, ci este considerat ca fiind un spirit care apara lacul de la un capat la celalalt. Intr-un tur al lacului se poate vedea o “cocoasa bruna” unde se spune ca locuieste acest Ogopogo, spiritul care apara lacul. 

Primi locuitori erau foarte atenti in ceea ce priveste Ogopogo si care a luat doua forme, una spirituala si una fizica, tangibila fiind reprezentata de lacul insusi. Misionarii spun ca au vazut spiritul ceea ce inseamna demonizarea convingerilor spirtuale. Acesta era desea hranit cu tutun, salvie si ocazional somon, ceea ce a dus la diferite pareri pana s-a ajuns la concluzia ca exista in lac un monstru care este si hranit de catre locuitori. 

O alta poveste este cea a pionierilor, cum ca monstrul avea nevoie de animale vii pentru ca tu sa poti sa treci in siguranta peste lac. Ceea ce i-a determinat pe colonisti sa patruleze in jurul lacului cu arme pentru a omora bestia care, credeau ei, ca va ataca la un moment dat. 

Spiritul lacului a devenit o creatura a apei, care sa atraga turistii in aceea zona. 

In ultimul timp, acea zona nu a mai fost atat de vizita spre a vedea creatura Ogopogo, pentru ca biroul de turism nu se mai ocupa de promovarea acestei legende. 

Acestea fiind spuse, in Canada exista aceasta legenda destul de interesant avand ca subiect creatura acvatica Ogopogo, care de fapt este spiritul sacru al lacului care il apara si foarte putini britanici mai cred ca exista creatura.