2. Samsung Galaxy Tab S4 10.5

Cei de la Samsung nu mai par atat de convinsi de faptul ca piata de tablete ar avea un viitor, mai ales avand in vedere faptul ca exista aceasta tendinta de a transforma aceste dispozitive intr-un fel de inlocuitoare pentru laptop-uri. Iar interesul este mult mai mic ca cel pentru smartphone-uri. In conditiile in care au aparut si telefoanele pliabile, consider ca piata de tablete va avea de suferit odata ce vor avea aceste dispozitive preturi cat de cat normale. In orice caz, cei de la Samsung au intarziat putin atunci cand vine vorba de lansarea unei actualizari pentru gama sa de tablete Samsung Galaxy Tab si asta ar putea fi unul dintre motivele principale pentru acest lucru. 

Cel mai mare producator de smartphone-uri din lume a luat decizia de a renunta la ecranele cu raport de aspect 4:3 si este una cat se poate de excelenta in acest sens. In cele din urma, se vede clar faptul ca Galaxy Tab S4 arata mult mai bine cu raportul de aspect 16:10. Noua tableta a companiei sud-coreene utilizeaza un ecran AMOLED excelent cu o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, la care se adauga si compatibilitatea cu S-Pen, stiloul digital dezvoltat special pentru dispozitivele Samsung. Carcasa tabletei este una simpla si eleganta, materialul fiind din metal si sticla. Samsung Galaxy Tab S4 10.5 este alimentata de catre un procesor Qualcomm Snapdragon 835, are o memorie interna de 4 GB RAM, un spatiu de stocare de 64 sau 256 GB, in functie de modelul cumparat, si o baterie cu o capacitate de 7300 mAh. Este disponibil la pretul minim de 3000 de lei si cu siguranta este una dintre cele mai bune tablete accesibile pentru o categorie mai larga de utilizatori. Sincer, 3000 de lei in comparatie cu banii care se vor cere pe noile telefoane pliabile‚Ķ nu e chiar o suma atat de mare. 

  1. Apple iPad Pro (2018)

Atunci cand vorbim despre tablete de varf, este un lucru incontestabil faptul ca Apple este cea mai mare companie in acest domeniu de activitate. Dupa cum spuneam, iPad Pro este acel tip de model care urmeaza tendinta mai noua, cautand sa devina un inlocuitor pentru laptop-uri. Pe de alta parte, iPad Pro este lider incontestabil pe piata de tablete exact la fel cum sunt dispozitivele din gama Samsung Galaxy S pe piata de telefoane mobile. Acum, cele doua modele au parte de un design cu totul nou, care seamana leit cu cel al gamei de iPhone X.

iPad Pro (2018) este alimentata de un procesor Apple A12X Bionic, cel mai puternic tip de chipset care poate fi disponibil pe o tableta in momentul de fata, are o memorie interna de 4 sau 6 GB, in functie de varianta achizitionata, iar spatiul de stocare al tabletei poate ajunge si pana la 1 TB prin intermediul cardurilor SSD, indiferent de memoria modelului achiztionat. Display-ul IPS este la fel de impresionant ca si cel disponibil pe generatia anterioara de modele. In special prin faptul ca prezinta o rezolutie mare, o rata de improspatare de 120 Hz, culori atent calibrate si suport pentru stiloul digital Apple Pen.