4. Huawei MediaPad M5 10 

Huawei MediaPad M5 10 este o tableta potrivita pentru cei care isi doresc sa achizitioneze atat o tableta Android care sa fie atat si ieftina, cat si una buna. Modelul prezinta, de asemenea, si o versiune Pro care este putin mai scumpa in comparatie cu toate modelele din aceasta lista, cu toate ca modelul respectiv aduce in plus doar compatibilitatea cu un stilou digital capacitiv util pentru scris sau desen. In concluzie, o imbunatatire mult prea mica in comparatie cu modelul original, la fel ca Huawei MediaPad M5 8. 

Tableta prezinta un display IPS cu diagonala de 10,8″ si rezolutia de 2560 x 1600 pixeli, fiind potrivita pentru vizualizarea continutului media. Huawei MediaPad M5 10 este alimentata de catre procesorul HiSilicon Kirin 960, un chipset mai vechi pe care-l cunoastem de la telefoanele Mate 9 sau P10. Memoria interna a telefonului este de 4 GB RAM, are un spatiu de stocare de 32, 64 sau 128 GB, in functie de modelul achizitionat, si o baterie cu capacitatea de 7500 mAh.

Tableta surprinde, intr-un mod placut, prin intermediul ecranului de dimensiuni destul de mari si a procesorului destul de solit In completarea acestora vine si un sistem audio cu patru difuzoare, astfel incat MediaPad M5 10 prezinta o solutie cat se poate de viabila pentru utilizatorii carora le place sa vizioneze maratoane intregi de filme si seriale. Iar printre specificatiile cu care se mai poate lauda acest model numaram conectivitate 4G, camere foto de 13 si 8 MP și un senzor pentru amprente care simplifica autentificarea utilizatorului in aplicatiile necesare acestuia. Prin urmare, este un model cat se poate de bun si este disponibil la un pret destul de mic, de doar 2000 de lei. O afacere excelenta. 

3. Apple iPad 9.7 (2018)

Dupa cum bine stim, produsele celor de la Apple sunt cat se poate de scumpe, total nerecomandate pentru buzunarul celor care au venituri mici. Insa, din cand in cand, compania americana mai dezvolta un dispozitiv care iese din tipar atat din punct de vedere al tendintei corporatiei, cat si al pretului. La fel cum iPhone SE a fost un fel de iPhone 8 in pielea unui iPhone 6S, iPadul cu diagonala de 9.7″ pastreaza un design in linii mari asemanator cu cel al modelelor iPad Air, intr-un contrast vizibil cu iPad Pro, unul dintre principalele modele de tableta care isi propune sa devina inlocuitor pentru laptop. Ceea ce inseamna, in acelasi timp, faptul ca acest model de iPad este mult mai ieftin in comparatie cu modelele iPad Pro. 

Versiunea din 2018 a tabletei iPad 9.7 este alimentata de un procesor Apple A10 Fusion, cunoscut pentru controversatul iPhone 7, o memorie interna de 2 GB RAM si un spatiu de stocare de 32 sau 128 GB, in functie de modelul achizitionat. Ecranul tabletei este unul IPS si prezita o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli. Desigur, nu poate rivaliza cu iPad Pro la acest capitol, insa un lucru care nu poate fi contestat este faptul ca panoul are o calitate cat se poate de buna. De asemenea, noul model mai este si compatibil cu stiloul digital Apple Pen, ceea ce este un plus in comparatie cu modelele anterioare. De asemenea, iPad 9.7 (2018) devine astfel o tableta potrivita pentru utilizatorii care lucreaza in mediul de afaceri sau in cel academic.